Loopanalyse

"Iedere sport heeft zijn vaak voorkomende klachten die ontstaan door hun sportspecifieke bewegingen."

Podologie is de wetenschap die zich bezighoudt met de structuur, de functie en de fysiopathologie van de voet en dit in relatie tot hoger gelegen segmenten. Heel wat klachten ter hoogte van knie, heup of rug kunnen hun oorsprong vinden in een dysfunctie van de voet en behoren tot het werkveld van de podoloog.

Sport specifiek podologisch onderzoek

Het podologisch onderzoek omvat biomechanische metingen, drukmetingen met de RS-scan, een uitgebreide gang- en loopanalyse en een schoeninspectie. Deze onderzoeken zijn nodig om heel gericht de oorzaak van de klachten te kunnen achterhalen. Zo beweegt een basketter of volleyballer anders dan een voetballer, tennisser of loper. Iedere sport heeft zijn vaak voorkomende klachten die ontstaan door hun sport specifieke beweging. Na het onderzoek is er een overleg met de doorverwijzende arts.

KOSTPRIJS: 80€ 

Duur: 45 min

3D Looptechnische analyse

Aanvullend op het sportspecifiek podologisch onderzoek is er de mogelijkheid tot een 3D loopanalyse aan de hand van het MotionMetrix systeem. De grote troef van MotionMetrix is dat het een visuele bewegingsanalyse combineert met krachtmeting. Hierdoor krijgen we een zeer goed beeld van de belasting op je lichaam tijdens het lopen.

Gezien de accuraatheid van het systeem kan door een opeenvolging van tests het effect van looptechnische aanpassingen, loopschoenen, sportzolen en andere interventies onmiddellijk gemeten worden. Zo halen we het giswerk uit de looptechnische analyse.

Voor wie?

Zowel voor de recreatieve als competitieve loper, beide hebben hetzelfde basisdoel: sneller lopen met een lager energieverbruik en dit liefst blessurevrij. Dus elke loper (minimum 9km/u) die zijn loopprestaties wil verbeteren of de oorzaak wil achterhalen van een blijvende of terugkerende blessure kan terecht voor een uitgebreide 3D loopanalyse.

KOSTPRIJS: 150€

Duur: 75 min

Sportzolen (3D)

Indien er zooltherapie dient toegepast te worden, moet er rekening gehouden worden met verschillende factoren. Er worden geen steunzolen gemaakt, maar correctiezolen aan de hand van 3D technologie. De hoeveelheid correctie, type van zool en materiaalkeuze is afhankelijk van klacht, leeftijd, werk en sport. De zool is enkel functioneel in de juiste schoen. (Sport)schoenadvies komt dan ook uitgebreid aan bod met daarna de nodige opvolging en eventuele bijsturing.

Prijzen en duurtijden

  • Loopanalyse in functie van sportzolen 1ste maal: 45 min - 80,00€
  • Loopanalyse in functie van sportzolen, vernieuwing < 3 jaar: 30 min - 50,00€
  • Controle zolen (1ste maal gratis): 15 min - 20,00€
  • 3D looptechnische analyse: 75 min - 150,00€