Diensten

Sportgeneeskunde

Bij Sport'R werken orthopedisch chirurgen en artsen in de fysische geneeskunde en revalidatie samen. Dat zowel op vlak van diagnose als behandeling. Er wordt beroep gedaan op elkaars knowhow en advies om zo snel mogelijk tot een correcte aanpak te komen.  

Sportrevalidatie

In samenspraak met de sportarts stellen we aan het begin van de revalidatie een behandelplan op. Dat plan is gebaseerd op de diagnose, het stadium van revalidatie en een grondig functioneel en klinisch onderzoek. De juiste revalidatietechnieken en sport specifieke oefeningen zorgen voor een optimale behandeling van letsels en een vlot herstel na operatie. Tegelijk letten we erop dat door onze aanpak ook mogelijk toekomstige blessures preventief vermeden kunnen worden. Dat doen we door oefeningen die zowel gericht zijn op specifieke delen als op de volledige lichaamsketting, afhankelijk van de sport die je beoefent.

Sportmedische testing

Een lichaam in balans zorgt ervoor dat op een gezonde manier aan sport kan worden gedaan. Via onze sportmedische testen gaan we na of de verhouding tussen jouw spieren en ledematen juist afgestemd is. 

Sportdiëtist

De juiste voeding is een essentieel onderdeel van gezond sporten. Wat je voor, tijdens en na het sporten inneemt, heeft een rechtstreeks effect op je prestaties en je herstel. 

Loopanalyse

Podologie is de wetenschap die zich bezighoudt met de structuur, de functie en de fysiopathologie van de voet en dit in relatie tot hoger gelegen segmenten. Heel wat klachten ter hoogte van knie, heup of rug kunnen hun oorsprong vinden in een dysfunctie van de voet en behoren tot het werkveld van de podoloog.

Inspanningstesten

Met een uitgebreid aanbod aan inspanningstesten worden zowel amateur- als professionele sporters in de meest uiteenlopende sportdisciplines op een wetenschappelijke manier, via de modernste apparatuur, onderworpen aan een fysieke evaluatie. Na de conditietest volgt een praktisch toepasbaar advies en een mogelijkheid tot verdere begeleiding van de sporter richting zijn persoonlijke doelstellingen. Wenst u graag op een verantwoorde en wetenschappelijk onderbouwde manier te starten met bewegen, verder te blijven sporten of uw fysieke grenzen op te zoeken?

Sportpsychologie

De sportpsycholoog richt zich in eerste instantie tot de mens achter de sporter. Voorbij de façade van de atleet schuilt een individu met gedachten, gevoelens, frustraties, ambities, etc…  Presteren in de sport heeft trouwens niet enkel te maken met fysieke paraatheid, kracht, uithouding, techniek of tactiek. Er wordt voor een groot deel beroep gedaan op mentale kracht. Het ontwikkelen van de mentale component in de sport vereist daarom een professionele en gespecialiseerde aanpak.