Sportgeneeskunde

"Bij Sport'R vind je verschillende sportmedische experten onder één dak."

Bij Sport'R werken orthopedisch chirurgen en artsen in de fysische geneeskunde en revalidatie samen. Dat zowel op vlak van diagnose als behandeling. Er wordt beroep gedaan op elkaars knowhow en advies om zo snel mogelijk tot een correcte aanpak te komen.

 

SPORTMEDISCHE CONSULTATIES

Een probleem oplossen begint met een consultatie bij onze sportartsen. Op basis van hun diagnose volgt een advies. Indien correct advies nog niet mogelijk is na een eerste consultatie, kan je aanvullende medische beeldvorming inplannen of bijkomend advies inwinnen bij onze andere specialisten (radioloog, cardioloog, pneumologen, …). 

TIP: breng op de 1ste consultatie de reeds uitgevoerde onderzoeken mee

SPORTKEURING

Verschillende sportfederaties leggen een jaarlijkse sportmedische controle op aan hun leden. Op die manier willen ze, onder andere, mogelijke hartproblemen opsporen. 

Ook indien jouw sportfederatie je daartoe niet verplicht kan zo’n sportmedische keuring nuttig zijn: vul de vragenlijst in op https://www.sportkeuring.be/ en stuur ze door naar de betrokken arts alvorens op consultatie te gaan. Zo kunnen we meteen gericht advies geven.

Via een orthopedisch sportmedisch nazicht gaan we ook de mate van belasting/belastbaarheid bij de sporter na, zodat door middel van preventief advies sportletsels vermeden worden.

KOSTPRIJS: €50 (sommige mutualiteiten voorzien een (twee)jaarlijkse terugbetaling)

SPORTPREVENTIEF ADVIES

Naast een sportmedisch geschiktheidsonderzoek kan je bij Sport'R terecht voor algemeen sportpreventief advies. Tijdens een onderzoek schat de sportarts het risico op overbelastingsletsels in en geven we tips hoe die te vermijden. Bij belangrijke aandachtspunten kunnen extra testen geadviseerd worden. Een sportpreventief advies kan jaarlijks doorgaan bij de start van het seizoen, kan eenmalig nuttig zijn bij beginnende sporters of kan als secundaire preventie aangewezen zijn voor sporters die al een (overbelastings)letsel opliepen.

Onze artsen

Dienst orthopedie:

  • Dr. Pieter-Jan De Roo (specialisatie heup-impingement, traumatologie bekken)
  • Prof. Dr. Thomas Luyckx (specialisatie knie- en sportletsels)
  • Dr. Stijn Muermans (specialisatie schouder, bovenste lidmaat, elleboog, hand en voet)
  • Dr. Alexander Ryckaert (specialisatie schouder-, knie- en sportletsels)
  • Dr. Mark van Dijk (specialisatie enkel en voet en ploegarts BC Oostende)

Dienst fysische geneeskunde:

  • Dr. Mathieu Maroy (erkend keuringsarts en ploegarts KV Kortrijk)
  • Dr. Bruno Vanhecke (erkend keuringsarts en hoofd medische staf bij Club Brugge KV)
  • Dr. Michel Snoecx (ploegarts Knack Volley Roeselare)