Sportrevalidatie

"In ons centrum een oplossing kunnen bieden voor allerlei sportgerelateerde blessures."

In samenspraak met de sportarts stellen we aan het begin van de revalidatie een behandelplan op. Dat plan is gebaseerd op de diagnose, het stadium van revalidatie en een grondig functioneel en klinisch onderzoek. De juiste revalidatietechnieken en sport specifieke oefeningen zorgen voor een optimale behandeling van letsels en een vlot herstel na operatie. Tegelijk letten we erop dat door onze aanpak ook mogelijk toekomstige blessures preventief vermeden kunnen worden. Dat doen we door oefeningen die zowel gericht zijn op specifieke delen als op de volledige lichaamsketting, afhankelijk van de sport die je beoefent.

Onze methodes

REDCORD

De Redcord-test geeft ons een uitstekend zicht op jouw globale core stability. Met deze analyse proberen we na te gaan welke spieren gedesactiveerd worden en dus specifiek moeten ge(her)activeerd worden om weer pijnvrij te geraken. De Redcord-test is een functionele spiertest die je helpt toekomstige overbelasting te vermijden en je prestaties te bevorderen.

Brochure REDCORD

BIODEX

Tijdens de revalidatie maken we gebruik van basisoefentherapie, aangevuld met high-tech revalidatietoestellen om tot een optimaal resultaat te komen: isokinetisch testen en trainen met Biodex is daar één van. Door middel van deze test kan maximale kracht van verschillende spiergroepen getest worden: schoudergordelspieren (exoratoren/endoratoren) en bovenbeenspieren (quadriceps/hamstrings).

Brochure BIODEX

D-WALL

Dit gloednieuw toestel biedt een maximum aan visuele- en biofeedback via de 3D-camera en het krachtenplatform. Dat laat ons toe om de revalidant tijdens sport specifieke oefentherapie optimaal te monitoren. Onze trainingsbibliotheek bevat honderden oefeningen voor houding, balans, cardio- en krachttraining. De D-Wall bevat ook evaluatieschema’s en assessments: een grote meerwaarde naar opvolging en preventie van blessures.

DESMOTEC

De Desmotec helpt om het vermogen tijdens sportgerelateerde bewegingen te verhogen. Vooral op vlak van peespathologie biedt deze machine een meerwaarde, zowel naar herstel als naar prestatie toe.

ALTER-G

Deze anti-zwaartekracht loopband maakt gebruik van een speciale gepatenteerde Differential Air Pressure technologie. Door gebruik te maken van luchtdruk als ondersteuning wordt een normaal looppatroon en efficiënt trainen mogelijk gemaakt. Ideaal om schokabsorberend te lopen.

Skillmill

Uithoudingsvermogen en lenigheid opdrijven op een veilige, boeiende en efficiënte manier. Via deze loopband kunnen we alle energiesystemen van het lichaam trainen. 

Walkerview

Onze Walkerview loopband is voorzien van een ingebouwde computer. Dit systeem analyseert hoe je lichaam zich voortbeweegt en doet dat door alle delen van het lichaam te monitoren. De 47-inch monitor doet dienst als een digitale spiegel die onze sporters voorziet van feedback over hun postuur en houding wanneer ze in beweging zijn. 

Return to sport

De indoor looppiste en het outdoor oefenplein kunnen geïntegreerd worden in de laatste fase naar return to sport. Na multidisciplinair overleg met therapeuten en artsen kunnen we de sporter op maat behandelen en met het juiste advies verder laten sporten.